ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :: Προγράμματα - Αρχείο | Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017

Συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (21~24 Σεπτεμβρίου 2017) που, για τη διετία 2017-2018, είναι αφιερωμένες στη θεματική “ΠΟΛ[ε]ΙΣ”, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα υλοποιήσει την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 τη δράση «Ανακαλύπτω την πόλη μου», μια περιπατητική ξενάγηση στην πόλη της Ηγουμενίτσας για το ευρύ κοινό. 

Με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ολόκληρες γειτονιές ή μεμονωμένα κτήρια που λειτουργούν ως τοπόσημα για την ιστορία της πόλης και τους κατοίκους της και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα διαφορετικά πρόσωπα της Ηγουμενίτσας μέσα στον χρόνο. Μέσα από τη δράση δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες για μια «νέα ανάγνωση» της πόλης, για παρατήρηση των μεταβολών που έχει επιφέρει ο χρόνος στη μορφή, τη χρήση αλλά και στον συμβολισμό των χώρων που θα επισκεφθούν και εν τέλει για επαναπροσδιορισμό της σχέσης τους με τον τόπο

Αφετηρία: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας  | ώρα συνάντησης: 9:00 π.μ. 

1η Στάση: ΞΕΝΙΑ
2η Στάση: οικία Πιτούλη
3η Στάση: ο δρόμος με τα πλατάνια (Οδός Εθνικής Αντίστασης)
4η Στάση: κτήριο ΠΕ Θεσπρωτίας (πρώην Νομαρχία)
5η Στάση: κάστρο Ηγουμενίτσας
6η Στάση: το λιμάνι της πόλης

Διάρκεια ξενάγησης: ~ 3:00 ώρες

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40 άτομα

Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Θεοδώρα Λάζου, Αντωνία Τζωρτζάτου, Κασσιανή Λάζαρη.

Για συμμετοχή στη ξενάγηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 26650.21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) - πληροφορίες κ. Λάζου Θεοδώρα | Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση βροχής η δράση θα ματαιωθεί.

Στο πλαίσιο της δράσης σχεδιάστηκε το έντυπο “ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Ανακαλύπτω την πόλη μου”, με πλούσιο πληροφοριακό υλικό για τα σημεία ενδιαφέροντος.

Στιγμιότυπα από την εκπαιδευτική ξενάγηση μπορείτε να βρείτε εδώ

Αρχείo/α

Φωτογραφία/ες