ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :: Προγράμματα - Αρχείο | Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021

Στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2021 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 25η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το θέμα για το 2021 είναι αφιερωμένο στην ποικιλόμορφη και προσβάσιμη σε όλους πολιτιστική κληρονομιά, με κοινή θεματολογία «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» (Heritage: All Inclusive).

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας συμμετέχει στον εορτασμό σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» (ICSD).

Ομάδες ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται στην Ηγουμενίτσα θα λάβουν μέρος σε εκπαιδευτική περιήγηση στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων, το πλέον αναγνωρίσιμο μνημείο στη Θεσπρωτία, ιδιαίτερης ιστορικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής σημασίας. Με αφορμή τη γνωριμία με το αρχαίο θέατρο, που αποτελούσε χώρο θεατρικών δρώμενων αλλά και συνελεύσεων των πολιτών, θα επιχειρηθεί ο διάλογος και η αμοιβαία ανταλλαγή εμπειριών από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας των αρχαίων μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και τους αρχαιολογικούς χώρους Γιτάνων και Ελέας είναι ελεύθερη για το κοινό.

Φωτογραφία/ες

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια