ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :: Προγράμματα - Αρχείο | Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017

Για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, που είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, 18 Μαΐου και την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 θεματική ξενάγηση για οργανωμένες σχολικές ομάδες ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού και Α΄ - Γ΄ Τάξεων Γυμνασίου στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Η εκπαιδευτική δράση, με τίτλο «Από τον Αϊδωνέα στον Αϊ-Δονάτο. Παιχνίδια με τον μύθο. Από τις παλιές λατρείες στον χριστιανισμό: συμβολισμοί, επιβιώσεις, μετασχηματισμοί στις δοξασίες και τις πρακτικές», επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη διαχρονικότητα της θρησκευτικής ανάγκης, στις αλληλεπιδράσεις και τις συγκρούσεις παλαιών και νέων θρησκειών. Στη Θεσπρωτική περιοχή του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, ιδρύονται τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες, πλειάδα παλαιχριστιανικών ναών και αναπτύσσεται η τοπική λατρεία του Αγίου Δονάτου. Η μετάβαση από τις παλιές λατρείες στο χριστιανισμό, κοινοί συμβολισμοί, επιβιώσεις και μετασχηματισμοί στις θρησκευτικές δοξασίες και πρακτικές, θα παρουσιαστούν μέσα από την ιστορική αφήγηση και με αφορμή επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 26650. 21417, 28539 (Δευτέρα~Παρασκευή). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στις 18 Μαΐου 2017 η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Φωτογραφία/ες

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια