Εκθέσεις :: Αρχείο Εκθέσεων | "Εξωδεκτική ευαισθησία". Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Χριστίνας Τζάνη

Περιοδική έκθεση

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, 15~30 Ιουνίου 2016

Εγκαίνια: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016, στις 19.30

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη-Κυριακή, 8.30-14.30

Είσοδος ελεύθερη

Η τέχνη της Χριστίνας Τζάνη εστιάζει σε παιδικές μορφές. Κάθε εικόνα ενσωματώνει ένα τρόπο θέασης, ανάλογα πάντα με την αισθητική αντίληψη του θεατή οδηγώντας τον σε συμπεράσματα. Βασική της πρόθεση είναι να ενεργοποιήσει τον θεατή ώστε να αντιληφθεί τις νοηματικές προσεγγίσεις των έργων, επιλέγοντας ο ίδιος αυτή που θα κυριαρχήσει, σύμφωνα με το δικό του κριτήριο ορθότητας. Ο θεατής καλείται να αναγνωρίσει τις βαθιά ριζωμένες παραδοχές της αισθητικής και εμπειρικής αντίληψής του, υποδεικνύοντας ότι η έννοια της αντίληψης είναι μια συνεχής διαδικασία προσδιορισμού και αμφισβήτησης.

Τα σημάδια του πίνακα προδιαθέτουν την οντολογική και νοηματική υπόσταση της μεσιτείας του νοήματος, καθώς αυτό καθορίζεται από την επικοινωνία της πνευματικής κατάστασης του καλλιτέχνη και του θεατή.

Η παρουσίαση της θεματικής, προκαλεί την εγωδεκτική ευαισθησία του θεατή, αποκαλύπτοντας το κίνητρο της ζωγραφικής δράσης των έργων, σε άμεση συνάρτηση με το εγώ του θεατή. 

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου

Αρχείo/α

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια