Μουσική εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

26/08/2020

Η αναστήλωση και αποκατάσταση των τριών κεντρικών κερκίδων στο κάτω κοίλο του αρχαίου θεάτρου Γιτάνων, έργου ενταγμένου στο Ε.Π.  «Ήπειρος 2014-2020» με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ, υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και έχει πλέον ολοκληρωθεί.

 

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, το μόλις αποκατεστημένο θέατρο της αρχαίας πόλης των Γιτάνων θα υποδεχθεί την πρώτη του σύγχρονη εκδήλωση, σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, του Δήμου Φιλιατών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Υπό τον τίτλο «Μικρά νυχτερινά μάγια», δύο λυρικοί τραγουδιστές και μια αφηγήτρια-ηθοποιός θα ερμηνεύσουν επιλεγμένα μουσικά κομμάτια, με τη συνοδεία ορχήστρας δωματίου.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την τήρηση των αποστάσεων, στην εκδήλωση μπορούν να παρίστανται έως 250 θεατές. Ισάριθμα δελτία εισόδου θα διανέμονται  από τον Δήμο Φιλιατών στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 26/8 και Πέμπτη 27/8. Θα  τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

H χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδό τους από τον χώρο, καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση (19.30).

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια