ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :: Προγράμματα - Αρχείο

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερα προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις.

Ηγουμενίτσα. Εικόνες της πόλης στον Χρόνο

Εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο φιλοξενίας της ομώνυμης περιοδικής έκθεσης  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.

Οι δραστηριότητες, κατάλληλα προσαρμοσμένες στις επιμέρους ηλικιακές ομάδες, στοχεύουν στην γνωριμία των μαθητών με την ιστορία της πόλης και τις αλλαγές του φυσικού και δομημένου χώρου της στο πέρασμα του χρόνου, προτρέπουν σε κριτική σκέψη και δημιουργούν ερεθίσματα για μια διεισδυτική ματιά στην πόλη, στο παρελθόν και το μέλλον της.

Διάστημα υλοποίησης: Σχολική χρονιά 2016-2017

Ηλικιακές ομάδες: μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Α΄ τάξης Γυμνασίου

Στιγμιότυπα από την υλοποίηση…

Επιμορφωτική Ημερίδα «Ετερότητα και Νηπιαγωγείο»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα φιλοξενήσει στις 12 Μαρτίου 2014 την Επιμορφωτική Ημερίδα Νηπιαγωγών με θέμα «Ετερότητα και Νηπιαγωγείο» που διοργανώνει η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής της 44ης Περιφέρειας (Θεσπρωτίας), στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί για το σχολικό έτος 2013-2014.

Ώρες διεξαγωγής: 9.00-14.00

Πληροφορίες: Γραφείο Σχολικής Συμβούλου, τηλ. 2665 0 25196, 24895 / fax. 2665 0 25617 / e-mail: sspe@dipe.thesp.sch.gr

Βιωματικό Σεμινάριο Εικαστικών

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα φιλοξενήσει στις 28 Μαΐου 2014 το Βιωματικό Σεμινάριο Εικαστικών που διοργανώνει η Δ/νση Π.Ε. Θεσπρωτίας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Ώρες διεξαγωγής: 19.00-21.00

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 15).

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με διάφορες τεχνικές εικαστικών τεχνών, η διερεύνηση της εικαστικής γλώσσας με τη χρήση ποικίλων υλικών και μέσων, καθώς και η ανάδειξη τρόπων αξιοποίησης των εικαστικών τεχνών κατά την υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

 Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Σεμινάριο, μπορούν να το κάνουν στο e-mail: perival@dipe.thesp.sch.gr, αναφέροντας…

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Από τις 29 Απριλίου έως και τις 8 Μαΐου 2014 η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει -σε συνεργασία με διάφορους τοπικούς φορείς- στην πανελλήνια εκστρατεία "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"  που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα υλοποιηθούν σειρά δράσεων, με τον τίτλο «Υδάτινοι δρόμοι - δρόμοι Πολιτισμού: Αχέροντας-Καλαμάς», οι οποίες εστιάζουν στην ανάδειξη του καθοριστικού ρόλου και τις ποικίλες διαστάσεις που έχουν στη ζωή των ανθρώπων -από την αρχαιότητα έως σήμερα- τα νερά δύο ιδιαίτερα σημαντικών για τη Θεσπρωτία ποταμών, του Καλαμά και του Αχέροντα, καθώς…

Το περιβάλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών

Ανάγνωση παραμυθιών και εκπαιδευτικές δραστηριότητες οικολογικού περιεχομένου, στο πλαίσιο φιλοξενίας της ομότιτλης μαθητικής έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.

Ηλικιακές ομάδες: μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής

Διάστημα υλοποίησης: 10 - 13 Δεκεμβρίου 2013

Στιγμιότυπα από την υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων μπορείτε να βρείτε εδώ

«Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί». Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Ε.Π.Μ.), στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου «Το Κινητό Μουσείο» και με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχει σχεδιάσει και μελετήσει εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί» για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α΄ - Στ΄ τάξης Δημοτικού και οικογένειες, τα οποία θα υλοποιηθούν σε 30 προορισμούς της ελληνικής περιφέρειας κατά τη διετία 2013 - 2014.

Ένας από τους προορισμούς του ταξιδιού θα είναι και η Ηγουμενίτσα και χώρος φιλοξενίας το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Κατά το τετραήμερο από Τρίτη 26 έως Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 θα υλοποιηθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Μετακινούμαι», «Τέχνη ...στο δρόμο!» και «Χαρτογραφώντας τη ζωή…

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια