ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Αρχείο Εκδηλώσεων

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερες εκδηλώσεις.

«Στο φως του φεγγαριού». Πανσέληνος Αυγούστου 2022

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας προσκαλεί να χαρείτε την αυγουστιάτικη Πανσέληνο λαμβάνοντας μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022.

Αρχαιολογικός Χώρος Ελέας | Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022: Θεατρική παράσταση «Είλωτες» με την Ομάδα Τέχνης ΦΑΟΣ

 Ώρα έναρξης: 21:00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Σκηνοθεσία-κοστούμια-σκηνικά-διδασκαλία ρόλων: Θωμάς Λιώλιος – Άρτεμις Αγαθοπούλου Κείμενα: Δημήτριος Θεοχάρης Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας από τις 19:00 έως και μισή ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης Είσοδος ελεύθερη

 Αρχαιολογικός Χώρος Ελέας | Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022: Μουσική εκδήλωση «Τραγουδώντας στο φως του Φεγγαριού» με το φωνητικό…

«Αντιγόνη του Σοφοκλή. Μία ή άλλες αναγνώσεις στην Αντιγόνη του Σοφοκλή». Αρχαιολογικός Χώρος Ελέας, 31 Ιουλίου 2022, ώρα 21.30

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας θα φιλοξενήσει την εκδήλωση-παράσταση με τίτλο «Αντιγόνη του Σοφοκλή. Μία ή άλλες αναγνώσεις στην Αντιγόνη του Σοφοκλή».

Πρόκειται για μία άλλη εκδοχή του τραγικού έργου με τη μέθοδο της απαγγελίας και τη χρήση αναλογίου, που αναδεικνύει τα διαχρονικά μηνύματα της γνωστής τραγωδίας.

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές «…τα έργα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας εμπεριέχουν λόγο και σκέψη με πολύπλευρες και αιώνιες διδαχές. Τα έργα δε αυτά σίγουρα επιδέχονται διαφορετικές ερμηνείες και οπτικές από αυτές που σε πρώτο επίπεδο εκπέμπουν.»

Η παράσταση παρουσιάζεται με τη συνεργασία της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Θεσπρωτίας…

Γυναίκα πρόσφυγας, Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, Πέμπτη 21 - Παρασκευή 22 Ιούλιου 2022. Ώρα: 21.00

Στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και για το 2022 είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα φιλοξενήσει στις 21 και 22 Ιουλίου 2022 στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων τη μουσικοθεατρική παράσταση Γυναίκα Πρόσφυγας.

Πρόκειται για μια παράσταση αναφοράς και τιμής στη μυθική Μαρίκα Παπαγκίκα, την πρώτη ανάμεσα στις άλλες σημαντικές Ελληνίδες τραγουδίστριες της Αμερικής που η ζωή και η δημιουργική της πορεία έχουν αποκτήσει διαστάσεις πραγματικού θρύλου.

Νήσος Κως, το ταξίδι ξεκινάει το 1890, στη γενέτειρα της σπουδαίας Ελληνίδας Μαρίκας Παπαγκίκα.

Το 1913…

Μουσική εκδήλωση Χορωδιών στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων, Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, 19.00 μ.μ.

Στις 9 Ιουλίου 2022 το αρχαίο θέατρο Γιτάνων θα φιλοξενήσει μουσική εκδήλωση τεσσάρων Χορωδιών που θα παρουσιάσουν έργα κλασικής και ελληνικής χορωδιακής μουσικής. Συμμετέχουν η μικτή Χορωδία Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας "Ορφεύς 1937", η μικτή Χορωδία Δήμου Αλεξάνδρειας, η Χορωδία Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου "Μαρσύας" και η μικτή Χορωδία ενηλίκων Ηγουμενίτσας "Ρένα Κώτσιου".  Διευθύνει ο Κωνσταντίνος Τσίντζας. Ώρα έναρξης: 19.00 Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και την κράτηση θέσεων δείτε στο επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου των διοργανωτών (Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ).

Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίου θεάτρου Γιτάνων - Α΄ Φάση», Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, ώρα 10.30 π.μ.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην ημερίδα παρουσίασης του έργου «Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίου θεάτρου Γιτάνων - Α΄ Φάση», που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 10.30 π.μ.

Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης Κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου: δύο σταθμοί στην παράκτια διαδρομή Αδριατικής – Ιονίου, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, ώρα 19.00

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης Κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου: δύο σταθμοί στην παράκτια διαδρομή Αδριατικής – Ιονίου τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείο Ηγουμενίτσας. Η έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (CoHeN) που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια