ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Αρχείο Εκδηλώσεων

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερες εκδηλώσεις.

«Στο φως του φεγγαριού». Πανσέληνος Αυγούστου 2018

«Στο φως του φεγγαριού». Πανσέληνος Αυγούστου 2018

Συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Πανσέληνο του Αυγούστου, την Κυριακή 26 Αυγούστου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από τις 20.00 μέχρι τις 23.00.

Είσοδος ελεύθερη

Μουσική Βραδιά - Χορωδία Συλλόγου

Μουσική Βραδιά - Χορωδία Συλλόγου "Ρένα Κώτσιου"

Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας  «Ρένα Κώτσιου» διοργανώνει με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας την 4η μουσική εκδήλωση της μικτής Χορωδίας Ενηλίκων του συλλόγου με τίτλο «Μελωδικές διαδρομές κάτω από το φως των αστεριών» (έντεχνο- παραδοσιακό τραγούδι) τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, στις 21.00, στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Είσοδος ελεύθερη

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Ήπειρο

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Ήπειρο

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, επιδιώκοντας την εξωστρέφεια στην περιφέρεια,  επεκτείνει τις δράσεις του και εκτός Αθήνας, στην περιοχή της Ηπείρου, με τη δημιουργία παραρτήματος στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Η παρουσία του στην περιοχή θα εγκαινιάσει την έναρξη μίας τριμερούς συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος, του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, με κοινό στόχο την προσέγγιση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, και ειδικότερα μικρότερων ηλικιακών ομάδων, σε θέματα που άπτονται της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο της ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων σε επίπεδο προβολής και εκπαίδευσης, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας, θα πραγματοποιούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας προγραμματισμένες…

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018 (18 Μαΐου), που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας απευθύνεται στους φίλους του με τη διαδικτυακή δράση «Η γνώμη σας μετράει…Σχεδιάζουμε μαζί».Σας καλούμε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1oXtb5jQ4lYms3Idk19VFk9BXgY7obfGozamdMC0g7vU/edit  και να αφιερώσετε λίγα λεπτά για τη συμπλήρωση ενός σύντομου ερωτηματολογίου που αφορά τις περιοδικές και εκπαιδευτικές δράσεις που το μουσείο υλοποίησε τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με…
Ημέρα Σταδιοδρομίας

Ημέρα Σταδιοδρομίας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και το 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσει Ημέρα Σταδιοδρομίας την Τετάρτη 18 Απριλίου και ώρα 10 π.μ.

Στην εκπαιδευτική ημερίδα θα λάβουν μέρος:

 

Χριστίνα Βέρμπη, Λογοθεραπεύτρια

Νικόλ Μυσκέτα, Μουσικός

Φώτιος Ντίνης, Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνης Θεσπρωτίας

Αντώνης Παπαλάμπρου, Φωτογράφος

Αγγελική Τζοβάρα, Ψυχολόγος

Αντωνία Τζωρτζάτου, Αρχαιολόγος

 

Συντονισμός-Παρουσίαση: Βασιλική Β. Παππά, Υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας

Συναυλία κλασικής μουσικής

Συναυλία κλασικής μουσικής

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας υποδέχεται τον νέο χρόνο με μία συναυλία κλασικής μουσικής για φλάουτο, βιολί και βιολοντσέλο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00, σε συνεργασία με το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας.

Στο φλάουτο η Λουίζα Βέργη, στο βιολί η Ρεντόνα Κόλα και στο βιολοντσέλο ο Αμβρόσιος Βλαχόπουλος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.