ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Αρχείο Εκδηλώσεων

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ανατρέχετε σε παλαιότερες εκδηλώσεις.

Γυναίκα πρόσφυγας, Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, Πέμπτη 21 - Παρασκευή 22 Ιούλιου 2022. Ώρα: 21.00

Στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και για το 2022 είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα φιλοξενήσει στις 21 και 22 Ιουλίου 2022 στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων τη μουσικοθεατρική παράσταση Γυναίκα Πρόσφυγας.

Πρόκειται για μια παράσταση αναφοράς και τιμής στη μυθική Μαρίκα Παπαγκίκα, την πρώτη ανάμεσα στις άλλες σημαντικές Ελληνίδες τραγουδίστριες της Αμερικής που η ζωή και η δημιουργική της πορεία έχουν αποκτήσει διαστάσεις πραγματικού θρύλου.

Νήσος Κως, το ταξίδι ξεκινάει το 1890, στη γενέτειρα της σπουδαίας Ελληνίδας Μαρίκας Παπαγκίκα.

Το 1913…

Μουσική εκδήλωση Χορωδιών στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων, Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, 19.00 μ.μ.

Στις 9 Ιουλίου 2022 το αρχαίο θέατρο Γιτάνων θα φιλοξενήσει μουσική εκδήλωση τεσσάρων Χορωδιών που θα παρουσιάσουν έργα κλασικής και ελληνικής χορωδιακής μουσικής. Συμμετέχουν η μικτή Χορωδία Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας "Ορφεύς 1937", η μικτή Χορωδία Δήμου Αλεξάνδρειας, η Χορωδία Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου "Μαρσύας" και η μικτή Χορωδία ενηλίκων Ηγουμενίτσας "Ρένα Κώτσιου".  Διευθύνει ο Κωνσταντίνος Τσίντζας. Ώρα έναρξης: 19.00 Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και την κράτηση θέσεων δείτε στο επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου των διοργανωτών (Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ).

Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίου θεάτρου Γιτάνων - Α΄ Φάση», Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, ώρα 10.30 π.μ.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην ημερίδα παρουσίασης του έργου «Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίου θεάτρου Γιτάνων - Α΄ Φάση», που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 10.30 π.μ.

Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης Κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου: δύο σταθμοί στην παράκτια διαδρομή Αδριατικής – Ιονίου, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, ώρα 19.00

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης Κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου: δύο σταθμοί στην παράκτια διαδρομή Αδριατικής – Ιονίου τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείο Ηγουμενίτσας. Η έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (CoHeN) που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Θεματική βραδιά-ομιλίες για τον Θεόφιλο

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, τον Δήμο Φιλιατών και την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, σας προσκαλεί στη θεματική βραδιά που οργανώνει για τον λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Έργον Θεοφίλου: εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία», η οποία φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας από τις 28 Νοεμβρίου 2021 και τελεί υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 16 Απριλίου 2022, 7:00 μ.μ.

 

7:00 Έναρξη αφιερώματος…

Επιμορφωτικό σεμινάριο για φορείς του τουρισμού με θέμα την αξιοποίηση και προβολή των κάστρων Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου και της Αδριατικής – Ιόνιας διαδρομής

Επιμορφωτικό σεμινάριο για φορείς του τουρισμού με θέμα την αξιοποίηση και προβολή των κάστρων Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου και της Αδριατικής – Ιόνιας διαδρομής

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας η οποία συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα του έργου «Coastal Heritage Network – CoHeN», που υλοποιείται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020, υποδέχθηκε με πολλή χαρά στις 11 Απριλίου 2022 στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Θεσπρωτίας που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής και εν γένει δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Κεντρική στόχευση του επιμορφωτικού σεμινάριου…

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια