Επίσκεψη :: Ωράριο

Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8.30 - 20.00, Τρίτη: κλειστό

Τελευταία είσοδος: 15΄ πριν τη λήξη του ωραρίου

Το μουσείο παραμένει κλειστό:

1 Ιανουαρίου

25 Μαρτίου

Κυριακή του Πάσχα

1 Μαΐου

25 ~ 26 Δεκεμβρίου

Για περισσότερες πληροφορίες και επιβεβαίωση του ισχύοντος ωραρίου:

+30 2665 0 28539, 24733

Χρήσιμες Πληροφορίες

► Παρακαλείσθε να μην καταναλώνετε φαγητό ή ποτό μέσα στους εκθεσιακούς χώρους.

► Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους εσωτερικούς χώρους του μουσείου.

► Παρακαλείσθε να αφήνετε ογκώδη αντικείμενα στο βεστιάριο, στην είσοδο του μουσείου, κατά την επίσκεψή σας. Το Μουσείο δε φέρει ευθύνη για εύθραυστα ή πολύτιμα αντικείμενα που φυλάσσονται στο βεστιάριο.

► Η ερασιτεχνική φωτογράφιση επιτρέπεται στους εκθεσιακούς χώρους. Δεν επιτρέπεται η χρήση φλας ή πρόσθετου επαγγελματικού εξοπλισμού (φορητά φώτα και τρίποδο). Τέλος, δεν επιτρέπεται η δημοσίευση των φωτογραφιών σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς την σχετική άδεια. Εάν επιθυμείτε να κάνετε χρήση των φωτογραφιών, για οποιοδήποτε λόγο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

► Η είσοδος κατοικίδιων ζώων στους εσωτερικούς χώρους του μουσείου δεν επιτρέπεται. Επιτρέπεται η πρόσβαση σε σκύλους οδηγούς. Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό του μουσείου μπορεί να σας υποδείξει τον κατάλληλο χώρο στον αύλειο χώρο του μουσείου για την παραμονή του κατοικίδιού σας, με δική σας ευθύνη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας.

► Σεβόμενοι τους επισκέπτες του μουσείου, παρακαλούμε για τη διακριτική χρήση των κινητών τηλεφώνων στους εκθεσιακούς χώρους.

Οδηγίες για την προστασία κατά του Covid-19

Για την προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας επιτρέπονται ταυτόχρονα έως 50 επισκέπτες.

Απαραίτητα πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων τόσο μπροστά από τον χώρο του εκδοτηρίου - πωλητηρίου όσο και στους εκθεσιακούς και λοιπούς εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας για τους επισκέπτες, τους ξεναγούς και το προσωπικό είναι υποχρεωτική. Οι επισκέπτες οφείλουν να προσέρχονται με την προσωπική τους μάσκα.

Επιτρέπονται οι ομαδικές ξεναγήσεις τηρουμένων των ανωτέρω μέτρων. Για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε οργανωμένες επισκέψεις (γκρουπ) ορίζεται στα 20 άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες (συζύγους/συμβιούντες και τέκνα).

Ο ανελκυστήρας συνιστάται να χρησιμοποιείται από Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και εμποδιζόμενα άτομα, τηρώντας την απαιτούμενη απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των χρηστών.

Οι επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές με χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Οι επισκέπτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού

[β] πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν

[γ] αποτελέσματος του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού Covid-19 (rapid test), το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οχτώ (48) ωρών πριν την είσοδο στον χώρο

συνδυαστικά προς:

[δ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω [α] έως [γ]

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, [α] έως [γ], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του επισκέπτη, τα οποία ο αρμόδιος υπάλληλος σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid Free GR. Εναλλακτικά, εφόσον ο αλλοδαπός προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα ανωτέρω πιστοποιητικά ελέγχονται σε έγχαρτη μορφή.

Οι ως άνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από δεκαεπτά (17) ετών και άνω.

Οι ανήλικοι, από τέσσερα (4) έως δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου.  

 

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια