ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :: Προγράμματα - Αρχείο | Ο μαγικός κόσμος του Στράτου Στασινού

Εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο φιλοξενίας της εικαστικής περιοδικής έκθεσης - αφιερώματος «Στράτος Στασινός (1945-2009)» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.

Η εκπαιδευτική δράση αποτελεί μία αφορμή για γνωριμία με το έργο του ηπειρώτη δημιουργού Στράτου Στασινού, μέσα από ξενάγηση-παρουσίαση της περιοδικής έκθεσης, προβολές επιλεγμένων ταινιών εμψύχωσης (animation), σχόλια και παρατηρήσεις πάνω στις επιμέρους τεχνικές κινουμένου σχεδίου με αναφορά στο σχετικό εκθεσιακό υλικό και δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης.

Στάδια του προγράμματος: 1. Σύντομη ξενάγηση στην περιοδική έκθεση - παρουσίαση του έργου του Στράτου Στασινού.

2α. Προβολή της ταινίας με κινούμενες κoύκλες «του Κολυμπητή».

 2β. Σχολιασμός της ταινίας από τους μαθητές και παρουσίαση της συγκεκριμένης τεχνικής κινουμένου σχεδίου (κινούμενες κούκλες με την τεχνική του στοπ-καρέ) με αναφορά στο σχετικό εκθεσιακό υλικό.

3α. Προβολή της ταινίας animation «Περίπατος».

3β. Σχολιασμός της ταινίας από τους μαθητές και παρουσίαση της συγκεκριμένης τεχνικής (τεχνική ντεκουπαρισμένων χαρτιών/τεχνική cut out), με αναφορά στο σχετικό εκθεσιακό υλικό.

4. Δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης: Τα παιδιά, σε ομάδες, αναλαμβάνουν να συντάξουν ένα σύντομο σενάριο για την ταινία «ο Χορευτής», να δώσουν ονόματα και ιδιότητες στους βασικούς ήρωες και να σχεδιάσουν την αφίσα για την ταινία.

Ηλικιακές ομάδες: μαθητές Α΄/θμιας-Β΄/θμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής

Διάστημα υλοποίησης: Μάιος 2013

Δημιουργίες μαθητών κατά την υλοποίηση του προγράμματος μπορείτε να βρείτε εδώ

Αρχείo/α

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια