ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ :: Αρχείο Εκδηλώσεων | Cinepelagos – Νύχτες ιταλικού σινεμά Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, 6 - 9 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 20.00.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα και με τη διοργάνωση της Myth Euromed θα φιλοξενήσει για τέσσερις ημέρες, από τις 6 έως τις 9 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Σωτήρης Δάκαρης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας το αφιέρωμα ιταλικού κινηματογράφου “CINEPELAGOS - Νύχτες ιταλικού σινεμά".

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Πρόγραμμα Προβολών

- 06.12: Ο κλεμμένος Καραβάτζιο / Una storia senza nome (Roberto Andò) ~ ώρα 20.00

Μυστηρίου 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 110'

Η Βαλέρια είναι γραμματέας ενός παραγωγού ταινιών και παράλληλα “αόρατη συγγραφέας”. Μια μέρα συναντάει έναν μυστηριώδη συνταξιούχο αστυνομικό που της αφηγείται την ιστορία ενός εγκλήματος, όμως το σενάριο αποδεικνύεται επικίνδυνο. Η “ιστορία χωρίς όνομα” αφορά στη μυστηριώδη κλοπή ενός διάσημου πίνακα του Καραβάτζιο από τη μαφία, στο Παλέρμο του 1969.

- 07.12: Comedians (Gabriele Salvatores) ~ ώρα 20.00

Κωμωδία 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 96'

Έξι επίδοξοι όσο και απογοητευμένοι κωμικοί πρόκειται να εμφανιστούν για πρώτη φορά σε ένα κλαμπ, όπου θα κριθούν και ένας μόνο από αυτούς θα παίξει στην τηλεόραση. Οι προβληματισμοί και τα διλήμματά τους ανοίγουν το δρόμο σε έναν ευρύτερο στοχασμό για το νόημα του γέλιου και της κωμωδίας στις μέρες μας. Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη G. Salvatores και με διάσημους ιταλούς κωμικούς.

 

- 08.12: Όλη η τρελή μου αγάπη / Tutto il mio folle amore (Gabriele Salvatores) ~ ώρα 20.00

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97'

Η ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Gabriele Salvatores αφηγείται την ιστορία του 16χρονου Βίνσεντ, ο οποίος πάσχει από αυτισμό και ζει με τη μητέρα του Έλενα και το σύντροφό της Μάριο. Ο Γουίλι, ο φυσικός πατέρας, γνωστός και ως «Domenico Modugno των Δαλματικών Ακτών», βρίσκει τελικά το κουράγιο να συναντήσει εκείνον τον γιο που δεν έχει δει ποτέ και ανακαλύπτει ότι το αγόρι δεν είναι όπως το φανταζόταν. Μαζί ξεκινούν ένα road trip στο οποίο θα ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον.

 

- 09.12: Ο κακός ποιητής / Il cattivo poeta (Gianluca Jodice) ~ ώρα 20.00

Δραματική εποχής 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 106'

Επί φασισμού, σε ηλικία μόλις 29 ετών, ο Giovanni Comini θα βρεθεί υποχρεωμένος να διαχειριστεί μια λεπτή αποστολή: να παρακολουθήσει τον ποιητή Gabriele D'Annunzio, ο οποίος είναι όλο και πιο ανήσυχος και επικίνδυνος στα μάτια του Duce. Θα είναι μια πραγματική πρόκληση για τον πρωταγωνιστή, κυρίως λόγω της ακλόνητης και ευλαβικής εκτίμησης που νιώθει προς τον ποιητή.

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια