ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :: Προγράμματα - Αρχείο | Ένας θησαυρός από χρυσό

Στο πλαίσιο φιλοξενίας της περιοδικής έκθεσης "Αρχαιοκαπηλία Τέλος" θα υλοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας εκπαιδευτική δράση σχετικά με το ζήτημα της αρχαιοκαπηλίας και της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων με τίτλο «Ένας θησαυρός από χρυσό».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οργανωμένες σχολικές ομάδες Δ-Στ΄ Δημοτικού
Ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-11.00, 11.00-13.00

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2665 0 21417, 28539

Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο έως 30.05.2014

Την Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένας θησαυρός από χρυσό» θα υλοποιηθεί και για οικογένειες

Διάρκεια προγράμματος: 11.00-13.00

Μέγιστος αριθμός παιδιών και συνοδών: 30

Προϋποθέσεις συμμετοχής: ένας συνοδός και έως δύο παιδιά, ηλικίας 8 έως 11 ετών, ανά οικογένεια

Για συμμετοχή στο οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού για την γνωστή υπόθεση του «Θησαυρού των Αηδονιών», ενός συνόλου από χρυσά κοσμήματα που εκλάπη από μυκηναϊκό νεκροταφείο στα Αηδόνια της Νεμέας, κατέληξε στη Νέα Υόρκη, όπου επρόκειτο να δημοπρατηθεί και επαναπατρίστηκε το 1996. Ακολουθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με την επιστήμη της αρχαιολογίας και τη διαδικασία της τεκμηρίωσης των αρχαιολογικών ευρημάτων, σε αντιδιαστολή με τη λεηλασία των αρχαιολογικών θέσεων και τη διαρπαγή αρχαίων αντικειμένων από το περιβάλλον εύρεσής τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί προσαρμογή της αντίστοιχης ομότιτλης ενότητας του εκπαιδευτικού πακέτου με θέμα την παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων που υλοποίησε το τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Witness the Past: Education Programs for the Public and Cultural Heritage Professionals on Illicit Trafficking of Antiquities”.

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πακέτο Witness the Past μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.witnessthepast.gr

Αρχείo/α

Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή χρήση του υλικού χωρίς έγγραφη άδεια